Obstipatie is een aandoening die ook zwangere vrouwen kan treffen

Obstipatie tijdens de zwangerschap is heel normaal. Het kan veroorzaakt worden door:

ZWANGERSCHAP

OBSTIPATIE TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Als je zwanger bent, of net bevallen of borstvoeding geeft, dan ben je jezelf waarschijnlijk nog meer dan normaal bewust van je gezondheid en die van de baby.

Je weet waarschijnlijk dat een misselijk gevoel en brandend maagzuur veelvoorkomende zwangerschapsverschijnselen zijn, maar weet je ook dat obstipatie regelmatig voorkomt bij zwangerschap, zelfs al praten mensen er niet zo vaak over?

Hoe blij je ook bent om zwanger te zijn, sommige gevolgen ervan voor het lichaam kunnen vervelend zijn, zoals obstipatie, vooral in het eerste en het derde gedeelte van de zwangerschap. Wanneer je zwanger bent, maakt het lichaam meer van het vrouwelijke hormoon progesteron aan. Progesteron is een spierverslapper. De darmen worden daardoor minder gestimuleerd en het wordt moeilijker om naar het toilet te gaan.

Het is niet ongewoon dat je voedingsgewoonten tijdens de zwangerschap veranderen, je kunt sommige voedingsmiddelen die je vaak at, niet meer eten of minder eenvoudig. Prenatale supplementen bevatten bovendien vaak ijzer en dit kan ook obstipatie veroorzaken. Naarmate de baby groeit, kunnen je darmen weggeduwd worden waardoor ze trager gaan werken en je een verstopt gevoel krijgt.

Dulcosoft®  biedt een oplossing voor toekomstige mama’s en mama’s die borstvoeding geven.

Vraag advies aan je arts of apotheker als je niet zeker weet welke behandeling je mag nemen tijdens de zwangerschap en borstvoeding en lees altijd de gebruiksaanwijzing voordat je een middel als Dulcosoft ®  gaat gebruiken.

Dulcosoft®  is een medisch hulpmiddel.

Stress en obstipatie

Maakt je je druk over iets? Dit kan een rechtstreekse invloed hebben op de darmen.

Meer weten

Veelgestelde vragen

Als je over obstipatie begint te praten, duiken vaak dezelfde vragen op.

Meer weten