Symptomen van obstipatie variëren van persoon tot persoon.

WE WETEN ALLEMAAL WANNEER ER IETS NIET KLOPT, TOCH?

Wanneer je met andere mensen praat over hoe je je voelt, zal je snel merken hoezeer de symptomen van “je niet jezelf voelen” variëren. Je weet wat normaal is voor je, maar we voelen niet alles op dezelfde manier. Sommige mensen krijgen buikpijn, hebben een opgeblazen gevoel of zijn wat misselijk, anderen verliezen hun eetlust.

Maar als je niet zo vaak naar het toilet gaat als gewoonlijk, als je je moet inspannen om dat te doen of moeite hebt met ontlasting, dan is er geen twijfel: het gaat om obstipatie/verstopping.

Meestal is obstipatie niets om je zorgen over te maken en kan je lichaam binnen enkele dagen weer de oude worden, maar soms heeft je spijsverteringssysteem wat hulp nodig.

CHRONISCHE OBSTIPATIE

Als je aan chronische obstipatie lijdt, dat wil zeggen obstipatie die langer dan een week aanhoudt of terugkeert na behandeling, raadpleeg dan een arts of apotheker.

Lijd niet in stilte – zoek een oplossing uit ons assortiment van producten en volg één van de adviezen in onze rubriek “ voeding en levenswijze “, dit zou kunnen helpen om het opnieuw krijgen van obstipatie te voorkomen.

Stress en obstipatie

Maakt je je druk over iets? Dit kan een rechtstreekse invloed hebben op de darmen.

Meer weten

Veelgestelde vragen

Als je over obstipatie begint te praten, duiken vaak dezelfde vragen op.

Meer weten