Obstipatie (verstopping) is een probleem van het spijsverteringskanaal dat zich over het algemeen karakteriseert door een vermindering van de stoelgangfrequentie en moeite met naar de toilet te gaan. Wanneer de ontlasting harder en minder dan normaal is, en het dus moeilijker wordt om ontlasting te hebben, bestaan er verschillende oplossingen om u te helpen. Indien meer drinken en aangepaste en betere voeding maatregelen niet voldoende zijn, dan kan Dulcosoft® u een zachte, milde en doeltreffende verlichting bieden bij obstipatie.

Heeft u een Dulcosoft verpakking gekocht met deze actiesticker?
Helaas, deze actie liep tot 01 juli 2019 en is niet meer geldig.

DULCOSOFT® OPLOSSING VOOR ORAAL GEBRUIK MACROGOL 4000
250 ML

Dulcosoft® is een medisch hulpmiddel en behandelt op milde wijze de symptomen van verstopping en verzacht de harde stoelgang.

Dulcosoft® is een laxeermiddel op basis van Macrogol 4000. Het verlicht op een natuurlijke wijze en verzacht de stoelgang in 24 à 72 uur. Macrogol 4000 is in staat om in hoge mate water te binden. Het dient als drager voor vloeistof (water) en vertraagt de opname van water in de darm, wat leidt tot een verhoogde hoeveelheid water in de dikke darm. Daardoor zal de harde ontlasting zacht worden en de ontlasting neemt toe in volume. Dit leidt tot meer beweging in de darmen en vergemakkelijkt de ontlasting. Dit geeft een natuurlijk gevoel van opluchting. Macrogol 4000 heeft een puur fysisch werkingsmechanisme: het wordt nauwelijks opgenomen door het lichaam en wordt onveranderd uitgescheiden.

Dulcosoft® oplossing voor oraal gebruik bevat geen smaakstoffen en kan worden gemengd met je favoriete drank (warm of koud) naar keuze. Dulcosoft® bevat geen suiker of zout en is glutenvrij. De neutrale smaakt mengt zich perfect met je drank naar keuze!

De oplossing voor oraal gebruik is geschikt voor:

 • kinderen vanaf 2 jaar*
 • zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven**
 • diabetici
 • mensen met een natriumarm dieet

Binnen de aanbevolen dosering kan de dosis worden aangepast naar eigen behoefte. De dosis is eenvoudig af te meten met behulp van de bijgesloten maatbeker.

Dulcosoft® kan dagelijks of om de andere dag worden ingenomen tot de maximaal aanbevolen dosering, bij voorkeur ‘s morgens. De juiste dosering is de laagst mogelijke dosis die een regelmatig en een zachte ontlasting geeft.

* Gebruik bij kinderen onder de 8 jaar moet gebeuren onder toezicht van een arts.
* * Als je zwanger bent of borstvoeding geeft is het raadzaam om een arts te raadplegen voor dat je Dulcosoft® gaat gebruiken.

Bestel nu

DULCOSOFT® POEDER VOOR DRANK MACROGOL 4000

Dulcosoft® is een medisch hulpmiddel dat op milde wijze de symptomen van obstipatie verlicht en harde stoelgang zachter maakt.

Dulcosoft® is een laxeermiddel op basis van Macrogol 4000. Het verlicht op een natuurlijke en milde wijze en verzacht de stoelgang in 24 à 72 uur. Macrogol 4000 is in staat in hoge mate water te binden. Het dient als drager voor vloeistof (water) en vertraagt de opname van water in de darm, wat leidt tot een verhoogde hoeveelheid water in de dikke darm. Daardoor zal de harde ontlasting zacht worden en de ontlasting neemt toe in volume. Dit leidt tot meer beweging in de darmen en vergemakkelijkt de ontlasting. Dit geeft een natuurlijk gevoel van opluchting. Macrogol 4000 heeft een puur fysisch werkingsmechanisme: het wordt nauwelijks opgenomen door het lichaam en wordt onveranderd uitgescheiden.

Dulcosoft® poeder voor drank bevat geen smaakstoffen en kan worden gemengd met je favoriete drank (warm of koud) naar keuze. Dulcosoft® bevat geen suiker of zout en is glutenvrij. De neutrale smaakt mengt zich perfect met een drank naar keuze!

De oplossing voor oraal gebruik is geschikt voor:

 • kinderen vanaf 8 jaar*
 • zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven**
 • diabetici
 • mensen met een natriumarm dieet

Binnen de aanbevolen dosering kan de dosis aangepast worden naar eigen behoefte. Het kan dagelijks of om de andere dag worden ingenomen, bij voorkeur ’s morgens, tot maximaal 2 zakjes per dag. De juiste dosering is de laagste dosis die je een regelmatig en een zachte ontlasting geeft.

* Kinderen tot 8 jaar mogen dit product niet gebruiken. Dulcosoft® oplossing voor oraal gebruik (drank) kan aangeraden worden bij kinderen vanaf 2 jaar, maar raadpleeg altijd een arts voordat je Dulcosoft® gaat gebruiken.
* * Als je zwanger bent of borstvoeding geeft is het raadzaam om een arts te raadplegen voordat je Dulcosoft® gaat gebruiken.

Bestel nu

Wanneer mag je Dulcosoft® niet gebruiken?

 • Bij overgevoeligheid voor de werkzame stof. 10 ml Dulcosoft® oplossing bevat 5 g macrogol 4000. Overige stoffen: Kaliumsorbaat (conserveermiddel), macrogol 400, citroenzuur, gezuiverd water
 • Ernstige ontstekingsziekten in de darm (zoals ulceratieve colitis, ziekte van Crohn), abnormale verwijding van de darm
 • Perforatie van de darm of een risico op darmperforatie
 • Buikpijn van onbekende oorzaak

Gebruik Dulcosoft® niet als één van het bovenstaande van toepassing is. Als je nog vragen hebt, overleg dan met de arts of apotheker voordat je Dulcosoft® gebruikt.

Gebruik Dulcosoft® altijd precies zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing.

Neem contact op met je arts of apotheker als je nog vragen hebt.

Dulcosoft® mag niet langer dan 28 dagen worden gebruikt.

Stress en obstipatie

Maakt je je druk over iets? Dit kan een rechtstreekse invloed hebben op de darmen.

Meer weten

Veelgestelde vragen

Als je over obstipatie begint te praten, duiken vaak dezelfde vragen op.

Meer weten