Obstipatie (verstopping) is een probleem van ons spijsverteringskanaal dat zich over het algemeen karakteriseert door een vermindering van de stoelgangfrequentie en de moeilijkheid om ontlasting te maken. Wanneer de ontlasting harder en minder dan normaal is, en het dus moeilijker wordt om naar de toilet te gaan, bestaan er verschillende oplossingen om te helpen. Indien meer drinken, beweging en andere voeding niet voldoende zijn, dan kan Dulcolax® helpen bij obstipatie.

Ontdek Dulcolax®

DULCOLAX® BISACODYL 5 MG OMHULDE TABLETTEN

Dulcolax® wordt gebruikt bij een moeilijke stoelgang

Dulcolax® bisacodyl omhulde tabletten 5 mg biedt binnen 6-12 uur de gewenste verlichting. De lokale werking draagt bij tot het verzachten van de feces (stoelgang) en versnelt de passage dankzij het stimulerend effect op de spieren in de darmwand. Met één inname ‘s avonds voor het slapengaan, zal het effect de volgende ochtend plaatsvinden.

Dulcolax® bisacodyl kan ook aangeraden worden bij de voorbereiding van diagnostisch onderzoek, als pre- of postoperatieve behandeling en bij klinische toestanden die een gemakkelijke ontlasting vergen.

Lees voor gebruik de bijsluiter voor waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik, samenstelling, dosering en contra-indicaties.*

Bestel nu

DULCOLAX® BISACODYL 10 MG ZETPILLEN

Dulcolax® bisacodyl 10 mg zetpillen werken na gemiddeld 20 minuten en in sommige gevallen duurt het tot 45 minuten na toediening. De lokale werking draagt bij tot het verzachten van de feces (stoelgang) en versnelt de passage dankzij het stimulerend effect op de spieren van de darmwand. Dit is een snelle behandeling tegen acute obstipatie.

Dulcolax® bisacodyl kan ook gebruikt worden bij de voorbereiding van diagnostisch onderzoek, als pre- of postoperatieve behandeling en bij klinische toestanden die een gemakkelijke ontlasting vergen.

Lees voor gebruik de bijsluiter voor waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik, samenstelling, dosering en contra-indicaties. *

* Bij kinderen mogen stimulerende laxantia slechts uitzonderlijk worden voorgeschreven. Kinderen van 10 jaar of jonger met obstipatie moeten altijd onder begeleiding van een arts worden behandeld. Dulcolax® bisacodyl 5 mg omhulde tabletten mag niet worden gebruikt bij kinderen van 2 jaar of jonger en de Dulcolax® bisacodyl 5 mg zetpillen niet bij kinderen onder de 10 jaar. Dulcolax® bisacodyl 5 mg tabletten en zetpillen mogen ook niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Dulcolax® bisacodyl mag niet dagelijks langdurig worden gebruikt.

Bestel nu

Wanneer mag je Dulcolax® tabletten of zetpillen niet gebruiken? (Contra indicaties)

Stress en obstipatie

Maakt je je druk over iets? Dit kan een rechtstreekse invloed hebben op de darmen.

Meer weten

Veelgestelde vragen

Als je over obstipatie begint te praten, duiken vaak dezelfde vragen op.

Meer weten