Dulcolax® tabletten, biedt binnen 6-12 uur de gewenste verlichting.

Dulcolax® werkt alleen op de plaats waar het moet, namelijk in de dikke darm. Dulcolax® bevordert de stoelgang door stimulering van de natuurlijke beweging van de darmen. Dulcolax® biedt met haar uitgebreide portfolio een oplossing voor iedereen, op ieder gewenst moment.

Beschikbaar in verpakking van 30 en 60 tabletten.

Dulcolax® tabletten

Dulcolax® tabletten, biedt binnen 6-12 uur de gewenste verlichting.

Dulcolax® tabletten kunt u het best nemen voor het slapengaan. Bij inname ’s avonds, heeft u ’s morgens effect. Een speciale coating (die bestand is tegen maagzuur en darmsappen) zorgt ervoor dat het actieve bestanddeel van de tabletten met comfort coating niet vrijkomt voordat de dikke darm bereikt is.

De werkzame stof in de Dulcolax® tabletten (Bisacodyl) prikkelt het darmslijmvlies. Hierdoor zullen de darmbewegingen versnellen en zal de inhoud van de darmen worden voortgestuwd.

Iedere tablet bevat een precies afgestemde hoeveelheid van het actieve ingrediënt Bisacodyl. Dit zorgt ervoor dat de Dulcolax® tabletten ca. 6 - 8 uur na het innemen van de tablet(ten) al verlichting heeft.

Hoe gebruik ik Dulcolax®?

Het is belangrijk om melkproducten of middelen tegen maagzuur niet te gebruiken als u Dulcolax® neemt (of andere antacida en sommige protonpomp remmers). Door deze (genees) middelen neemt de pH waarde in de maag namelijk toe. De speciale comfort coating van de Dulcolax® tabletten zorgt dat de werkzame stof niet vrijkomt in de maag. De comfort coating blijft bescherming bieden bij een lage pH waarde. Zodra de pH waarde stijgt, verliest de comfort coating zijn werking en komt bisacodyl vrij. Als bisacodyl al in de maag vrijkomt, kan men ernstige krampen krijgen. Bij gelijktijdig gebruik van middelen tegen maagzuur en/of melk kan overwogen worden om de Dulcolax® zetpillen of de Dulcodruppels te gebruiken.

  • Dosering voor volwassenen 1 of 2 tabletten per dag
  • Geschikt voor volwassenen en kinderen boven 4 jaar
  • 30 of 60 stuks verpakking
  • Consumentenadviesprijs € 4,20 (30) - € 6,99 (60)

Raadpleeg altijd uw huisarts, drogist of apotheker en lees voor het gebruik de bijsluiter. Dulcolax®, Dulcodruppels en Dulcopearls niet gebruiken bij overgevoeligheid van één van de bestanddelen of bij plotseling optredende buikpijn of een darmafsluiting.

Assortiment

Dulcolax® tabletten 60 stuks

Dulcolax® tabletten, biedt binnen 6-12 uur de gewenste verlichting.

Lees meer

Bestel nu

Dulcolax® zetpillen

Dulcolax® zetpillen voor snel resultaat.

Lees meer

Bestel nu

Dulcosoft® drank

Het duurt 24-72 uur voordat Dulcosoft® begint te werken.

Lees meer

Bestel nu

Dulcosoft® Poeder

Verzacht de harde stoelgang op effectieve en milde wijze.

Lees meer

Bestel nu

Stress en obstipatie

Maakt je je druk over iets? Dit kan een rechtstreekse invloed hebben op de darmen.

Meer weten

Veelgestelde vragen

Als je over obstipatie begint te praten, duiken vaak dezelfde vragen op.

Meer weten